Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου με την Πράξη 15/4-12-2017, αποφάσισε να ονομάσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Αίθουσα «Κωνσταντίνος Ποντίδης».
Σήμερα, Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, αμέσως μετά την πρωινή προσευχή, έγιναν απ' τον διευθυντή του Σχολείου τα αποκαλυπτήρια της Αίθουσας «Κωνσταντίνος Ποντίδης» στους μαθητές, αφού προηγουμένως εξήγησε το σκεπτικό της Πράξης και ανέγνωσε το βιογραφικό του τιμώμενου προσώπου.
Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια: « Ο Κωνσταντίνος Ποντίδης γεννήθηκε το 1886 στο Διδυμότειχο, όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα. Στη συνέχεια φοίτησε στην Αστική Σχολή και στο Γυμνάσιο της Αδριανούπολης. Λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν προχώρησε σε περαιτέρω σπουδές και μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής του στο Γυμνάσιο διορίστηκε δάσκαλος στην Αστική Σχολή Διδυμοτείχου. Στη συνέχεια έγινε επιμελητής του οικοτροφείου Αδριανούπολης, ενώ ταυτόχρονα ήταν μυημένος σε μυστικές πατριωτικές οργανώσεις που δρούσαν εναντίον της βουλγαρικής επικυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή. Για τη δράση του συνελήφθη κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις βουλγαρικές αρχές και εξορίστηκε στο Κάρλοβο. Από το 1913 μέχρι το 1923, με μια διακοπή λόγω της εξορίας του, διετέλεσε δάσκαλος στο Κάραγατς (Παλαιά Ορεστιάδα). Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την απόδοση της Ανατολικής Θράκης στη Τουρκία, ο Ποντίδης επέστρεψε στη γενέτειρά του όπου υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1951.
Για την εκπαιδευτική και εθνική του δράση τιμήθηκε με διάφορα παράσημα και επαίνους από το ελληνικό κράτος, ενώ το 1952 εξελέγη βουλευτής Έβρου με τον Ελληνικό Συναγερμό. Απεβίωσε το 1960. Όσον φορά την προσωπική του ζωή ήταν παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελένη Μικροπούλου.
Παραπομπές:1. Μόσχου Κούκου-Ευαγγελίας Τσακίρη, Η προσφορά των Θρακών εκπαιδευτικών στα γράμματα και στο Έθνος, Εταιρεία Παιδαγωγιών Επιστημών Κομοτηνής
2. Βουλή των Ελλήνων, Μητρώον Γερουσιαστών και Βουλευτών»
Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 18:09)